lördag 30 mars 2013

Glad påsk!

3 dygn tills jag lämnar norra halvklotets evighetslånga vinter och far till den varma, sköna vintern down under!

Är nöjd.
Och mätt!

Life is goood :)


torsdag 28 mars 2013

Vaaaa eeee deee för en daaaaaag

Jo det är ingen vanlig dag
För det är
MIN SISTA DAG PÅ ETT KONTOR
idag
HURRA HURRA HURRAAAAAA!!!!!

Nä, jag har varit fånge i en kontorsmiljö i ungefär 7 år och känner mer och mer att det är inte där jag hör hemma! Inte just nu iaf!
Så nu ska jag jobba med annat - vad det blir får vi se men jag ska iaf testa att jobba som jillaroo (cowgirl) :D

Läääängtar (och är asrädd)
Puss!


tisdag 26 mars 2013

Tisdagssanning

Men jag vill tillägga att det också handlar lite om vem/vilka man är med denna dag - samtidigt som att min attityd förmodligen förändras när jag är med de jag gillar mest!

Fevah

"Jasmin goes avslappnad och inte planeringsfreak" my ass!
Snarare
JASMIN ÄR STRESSPANIKLAMSLAGEN AV ATT INTE VETA NÅGONTING ALLS!!!

Fakta: Egentligen vet man aldrig någonting, men man vaggas in i en slags trygghet av att vardagen rullar på som den gör och det känns som att den ska fortsätta så till tidens ände.

Fråga: Vad är det värsta - NEJ BÄSTA! - som kan hända för att jag inte vet någonting?

Livet kanske händer! Och hur ballt vore inte det?!

Ps. Tror jag har resfeber

måndag 25 mars 2013

Idolkväll

Från min uppväxt finns det två artister som gått varma hemma: Robert Broberg och Niklas Strömstedt!

Igår hade jag sån himla tur att jag befann mig i samma stad som den sistnämnda + Sissela Kyles man. HAH! Inte ofta man får chansen att skriva så - ofta refererar man snarare till en kvinna som någons fru/flickvän!
De hade iaf en föreställning som jag tror hette Strömstedt och Freud.
Niklas låtar blandade med lite psykologiska reflektioner både kring honom men också kring livet i allmänhet.

Jag är en riktig "sucker" för kloka ord och psykologiska resonemang, min favorit var när "Freud" totaldissade det så kallade livspusslet, och snarare jämförde livet med ett alfapet där man lägger bäst man kan efter de brickorna man får, och i samspel med de övriga spelarnas brickor!

Samt skrattade rått åt Mindfulness, men som faktiskt är ganska bra för det innebär att huvudet är på samma plats som kroppen. Kan vara en fördel då och då!

Hejdåå!!

lördag 23 mars 2013

HELOMVÄNDNING

Hej hej!
Jag har flummat ur totalt senaste veckan. Looooove it!

Det har gått ungefär i denna ordning:
1. Insåg att jag behövde aktivt stressa ner
2. Läste om sur och basisk kost
3. Blötlade lite frön och nötter
4. Avskärmade mig ganska mycket från inputs som gjorde mig stressad - hejdååå
5. Började lyssna på klassisk musik (Bach rules!)
6. Hjärnan började tänka nya tankar
7. Läste ca 10 genusbloggar (Tack HanaPee världens bästa master som fått mig att börja bry mig om detta!)
8. Kände en himla massa känslor bland annat:

Vi är så upptagna med att stressa, träna, lyckas med allt, tänka på hur operfekta och dåliga vi är - att vi helt missat en massa saker som är VIKTIGT och som betyder någonting i det stora hela!

Skäms typ över denna blogg och allt nonsen jag spyr ut i den.
VEM BRYR SIG LIKSOM?

Här kommer några intressanta saker:


Och från Lady Dahmer fick jag med mig lite ord som även om de lite går emot vad jag själv tycker 
(att vara tjock är inte hälsosamt, så krasst är det. Men det är inte hälsosamt att gå runt och stressa, hata sig själv och må dåligt över hur man ser ut heller...) 
så värmde de som en behaglig varm dusch (extra nice i detta fel-tempererade land) och fick ner min stresspuls några slag till;

" Jag frågar hellre om det egentligen är viktigt att vara det? Snygg alltså? Eller smal? Kan man inte bara få vara tjock? Eller ful? Och inget mer med det liksom? Gör det nåt, egentligen?


Inte fan bryr vi oss om människorna vi hänger med är fula som stryk eller tjocka som grisar. Det gör nämligen ingen annan heller, jag lovar. Man kan vara tjockast och fulast i hela världen och folk som tycker om en kommer fortsätta tycka om en ändå. (Och ska vi vara krassa så syns det att vi är tjocka, oavsett om vi har baddräkt eller ej. Ingen kommer bli överraskad liksom.) DET ÄR OK ATT VARA FUL! Det gör ingenting!"


Alltså detta är en liiitet litet axplock av det jag hittade igår när jag surfade omkring i typ 8 timmar på olika bloggar med temat genus. 
Orkar knappt ens bli upprörd?
Men känner att jag verkligen vill bli mer genusmedveten - varför är inte genuskunskap en obligatorisk kurs i skolan? Det här är APviktiga frågor - för ALLA!

Och ikväll är det earth hour! Jag tycker man ska stänga av ALLT som går på elektricitet (dvs dator/ipad/TV etc) och passa på att UMGÅS med de man har omkring sig! 
Här hemma kommer det tvångsspelas sällskapsspel, om jag får som jag vill!



Vet ej vad det kommer bli av detta men fy sjutton vad bra jag har mått av att skifta fokus och intressera mig för någonting annat ett tag! (tolkas ej som att jag ska sikta mot att bli sumobrottare däremot kanske jag börjar grodda frön och äta mindre kött, handla ett klädesplagg på secondhand och sluta ge mina vänner och bekanta komplimanger för hur de ser ut - för att det känns rätt och för att jag och världen mår bättre av det!)

Men hörrni... Livet är NU och trots att gårdagens härlighet gör sig påmind så ska jag ut och njuta av solskenet! Snart....
Kanske....

;)


Här är en till schön Bach-låt!

lördag 16 mars 2013

Dödens död

I'm alive!
Har däremot dött administrations/avresefebers/vårdepressions/fulltösmedvetslöshets-döden denna vecka vilket inneburit att jag inte orkar göra någonting.
Har jobbat och ägnat resten av tiden åt att vilja skjuta huvudet av mig.
Så kan det vara ibland!

Nu är nästan allting klart (viktiga papper i pärmar, fixat tv-kanaler till lägenheten, satt upp brandvarnare, planerat autogiro, hyrt ut lägenheten - ansöka i förening, prissätta, hitta en bra person, flyttpacka, flyttstäda, flytta bort alla saker, skriva kontrakt, skriva bilagor till kontrakt, kolla upp skatt för uthyrning av bostad - avbokat Egypten-resa, avbokat dykkurser, vaccinerat mig, fixat visum, sagt upp gymkort, sagt upp mobilabbonemang, sagt upp internet, fixat försäkring, nästan gjort klart CV, fixat internationellt körkort, delat ut fullmakter, adressändrat).

Har såklart inte gjort allt denna vecka eftersom jag flyttade för 3 veckor sen - men anyway!!

Har därför försökt minska intrycken utifrån och läst 0 bloggar, loggar ur instagram, tagit bort min facebook-app (dvs det tar lite längre tid att logga in och då gör man det inte lika slentrian-mässigt).
Visst finns det fördelar med att det är så lätt att kommunicera men ibland är det absolut nödvändigt att rensa lite i informationsflödet.
Och eftersom jag (jobbar på att bli mer grå men fortfarande) är allt/inget, svart/vitt så stänger jag ner allt. Tog iaf inte bort min facebook denna gång!

Okaj mate see ya later!



måndag 11 mars 2013

Energii

Goten morgen!
Då var det måndag igen, morgonjoggen fick skjutas upp när det var -13 ute... Hade alla kläder på mig och var nästan taggad, tog hunden för en liten kiss-runda och insåg att min gräns nog går vid -8. Brrr!

Har haft en mkt bra helg!
Lördag var det bäst-häng med bäst-Elin <3 träning och mat och babbel och skratt och katthår i en härlig röra!

Sen middag och melodifestival hos mamsen (syster + bf var också på plats i helgen) och avslutningsvis en omgång AoE (Age of Empires, datorspel).

Söndag
Morgonpromenad i skogen! Klättrade även upp i ett riktigt bra träd!

Åt mumsig frukost och sen åkte vi skridskor på Mälaren. Så fin dag!

Fick ihop förra veckan;
Jogg 3 pass, totalt 125 min
Spinning 2 pass, totalt 145 min
Simning 2 pass totalt 70 min
+ promenader och cykling och ett ryggpass

fredag 8 mars 2013

Huvudsaken!

I onsdags när jag cyklade till jobbet kom jag ikapp en grupp cykelpendlare precis som jag. Skillnaden mellan dem.och mig var endast en: hjälm! (Ok förutom att de var äldre, hade andra cyklar, förmodligen barn, etc etc)

Så funderade jag över hur sjukt arg och ledsen och uppgiven jag skulle bli om jag cyklade omkull och slog i huvudet och fick en hjärnskada och blev en grönsak och inte ens skulle kunna ta livet av mig själv för att jag hatade mitt liv så mycket! Fy fan!

Så såhär söt var man imorse, 10 vuxenpoäng till moi!

torsdag 7 mars 2013

Att vara på väg

Heeeeej!
Ibland känner jag för att ha en träningsblogg.
Typ nu.
Har idag kört ett spinningpass 75 min.
Mycket bra, fast såå jobbigt! Min kropp är så himla TUNG idag!
Instruktören var himla snygg, rolig och peppande + att han hade tights som passade väldigt bra på hans ben :D

Tänk er Aragorn i tights... Eller nej gör INTE det! För mkt för att kunna hantera...

Har Jonas Coltings ord ekande i huvudet ganska många av mina vakna timmar, vilket känns trevligt för omväxlings skull! Jag hoppar inte direkt upp ur sängen med joggingskorna på. på morgonen. Snarare tänker jag "men vad faaaaaen" (i äkta Johan Falk-stil) och undrar vad det är för fel i huvudet på mig.
Men då kommer lilla Jonas fram och säger att vi människor är gjorda för att kämpa, streta och vi mår som bäst när vi åstadkommer någonting som vi inte trodde vi skulle kunna göra - eller som vi fick kämpa oss till!
Och så tänker jag att det här är en present till min kropp, för den gillar ju att röra på sig, andas, känna hjärtat slå och musklerna jobba!

Köpte ett par spinningskor igår, kanske inte borde spendera så mkt nu innan jag ska åka men jag borde köpt ett par för lääänge sen! Och när jag kommer hem finns de ju kvar :)


Imorgon är det fredag och då ska jag bannemej till simhallen igen! Att få crawla loss igen, det är det enda jag tänker på (förutom Jonas Colting och män i tights i allmänhet)!

Ps. Vet inte vad som hände mellan att jag skrev titeln och inlägget. Hade ju iaf ingenting med varandra att göra... Whatevah!

Morgonstund!

Hello world!
Har precis kommit in från dagens första pass: morgonjogg!
Är inne på v 8 i mitt schema (blev 2 veckors break här...) och springer nu 30+10 min.
Idag kändes det som att jag hade en elak dvärg på ryggen men det brukar lätta upp efter hand!

Såhär fin var himlen och när jag stretchade såg jag en ek orre. (kan vara en av världens bästa bilder på detta djur?! ;) )

Som sista låt lyssnade jag på niello-svett och kände mig lite mer het än äcklig o svettig ;D

tisdag 5 mars 2013

If you're happy and you know it...





Hihi denna är ju så kul!

Idag har jag haft en bra dag! Känner att energin är på väg tillbaka med besked!
Började med en morgonpromenad med hårbollen aka Zindra the doggy vilket var en dålig idé. Jag måste säga att det pågår en falsk marknadsföring kring att hundar ska vara så himla bra promenadsällskap - allt de gör är ju att stanna var 10e meter och lukta på en fläck som om deras liv hängde på det!
Nej, hon får avgå och vara knähund ist.

Sen jobbade jag, vilket var väääääääääääääldigt chill.
Åt en mycket god lunch med lilla mamma, det var både trevligt och jag blev aaaasmätt!

Efter jobbet åkte jag till simhallen/gymmet, köpte ett par simglasögon och en badmössa och skulle för första gången prova på lite seriös crawl.
JAG BLEV KÄR!

Jag älskar vatten, jag skulle nog egentligen fötts som delfin/sjögurka.
Och med dessa små men ack så viktiga hjälpmedel kunde jag liksom hålla koll under vattnet!
Körde i ca 30 min, varvat crawl och bröstsim. Mot slutet fick jag till två längder (50 m) på 50 sekunder. Nu ska här slipas teknik och fångas sekunder! :D


Efter simningen gick jag på ett spinningpass som var 75 min aktiv spinning.
FEETT!

Sen åt jag lagad fiskgratäng med kokosgrädde när jag kom hem.

MÖÖÖMS!

Puss & Godnatt!

Ps. Jag har nu alltså flyttat "hem" till Västerås för en månad, och bytt jobb "igen". För er som har lite svårt att hänga med i svängarna... Vilket är fullt förståeligt ;)

söndag 3 mars 2013

Kropp och knopp

Ett tag var jag i världens bästa flow. Inspirationen sprutade ur öronen på mig och jag kände såå mycket kärlek till livet och allting som det innebar!Jag saknar den känslan.

Och varje dag började jag med att ta död på all potential att ens komma i närheten av den genom att  skicka ut kopiösa mängder avsky och hat mot varenda fläck på mig själv som jag inte upplevde klarade av kraven.

Men nej. Gör om och gör rätt!

Prova att börja din morgon såhär:
När du vaknar, tänk
"Åh, wow! Jag fick vakna upp till ännu en dag! Tack min fantastiska kropp för att du återhämtat dig och gjort mig redo för detta!"
Sen när du borstar tänderna (vilket man ska göra innan frukost - det visste ni inte va?!) så tänk
"Härliga kropp, tack för att du bär mig och gör det möjligt för mig att stå, gå, springa, hoppa och känna denna glädje över att bara vara"


Sen under hela dagen, så fort du tänker en negativ tanke om din kropp, så avbryter du dig själv och tänker något snällt istället!
"Min kropp är fantastisk precis som den är, den gör det jag ber den om och tar med mig på äventyr varje dag! Vi är ett team och tillsammans har vi gjort så mycket kul - och mer ska det bli!"
Eller
"Vi är alla unika och perfekta, och det gäller även mig!"


Det låter dödsflummigt men det funkar faktiskt!
Man blir på bättre humör och ger utrymme att tänka på annat (typ hur ska vi lösa världsfreden och skövlingen av regnskogen?) än oss själva :) 

Och om vi ändå ska tänka på oss själva kan vi ju iaf tänka något snällt!

lördag 2 mars 2013

Kick, kick, kick

Var på en inspirationskväll i torsdags med Länsförsäkringar, i eminent sällskap av Cam! Inga mindre än Jonas Colting och Anneli Pompe var där och delade med sig av sina tankar och erfarenheter!

Inte en nyhet att Colting är en stor förebild, det är omöjligt att inte inspireras av honom och hans tankar kring livsstil, hälsa, "vanligt", hur vi krånglar till det enkla, och "de snabba kickarnas tidevarv".

Känner att jag skulle behöva en daglig dos av Colting (förutom pannkakorna som jag faktiskt intar på daglig basis) och har beställt hem "Jag vill ju bara se bra ut naken: Kokboken" och "Den nakna hälsan".

Det är så lätt att tappa bort sig.
När jag blir för stressad och tömd på energi blir jag extremt självcentrerad. Dock inte på ett bra sätt utan tankarna mal 24/7 kring hur dålig, misslyckad, ful, tråkig och otränad/fet jag är.
Och när jag hamnar i det mentala tillståndet blir nästa steg att återgå till dåliga levnadsvanor likt de jag haft tidigare när jag varit i detta tillstånd. Inte lika katastrofala, men tillräckligt för att dra ner mig djupare i min ego-misär.
Spiralen snurrar på... De dåliga ursäkternas SM blir till VM och martyrskapet vet inga gränser!
Sen lyckas man på något sätt bryta spiralen, oftast för att man inser att man hamnar i den igen...

Jag har styrketränat på gym, hårt, i ungefär 2 1/2 år. Nu helt plötsligt ska alla vara där och springa och var och varannan ska tävla i fitness. Kallar det hälsa. Visar upp magrutor på instagram och skriver #rawfood .
Medvetenhet är bra, absolut! Och det är jättekul att fler hittat kärleken i styrketräning, och äter bra etc.
Men fitness är inte lika med hälsa. Magrutor är inte lika med lycka. Deff är inte samma sak som att älska sin kropp.


För att citera Colting så är inte hälsa en DESTINATION, det är en RESA!
Och vi ska hitta rutiner som funkar - inte i 100 dagar utan i 1 000, 10 000 dagar! För att vår kropp ska må bra inuti. Våra organ ska funka. För att vi ska kunna leva långa liv utan smärta i rygg, knän och leder.

Vi är perfekta, precis som vi skapades. Du är perfekt, jag är perfekt.
Vi är resultatet av måååånga års evolution och anpassning till att leva och överleva på jorden. 

Vi är gjorda för att röra oss, långt, länge. För att äta, fett, proteiner och kolhydrater. För att varva upp, och varva ner.

Min dröm är att jag i Australien ska hamna på en gård, ute i buschen där Internet inte funkar. Inte finns. Där dagen är en arbetsdag i naturen, med människor och djur. Där man somnar av utmattning på en tunn madrass i ett tält. Dit längtar jag, för det här samhället gör mig GALEN lite för ofta för tillfället. På lite för många sätt.
Sen kanske det inte alls är som jag tänkt mig, men då vet jag det iaf!